ZLTO Rucphen

Een voorspoedig 2017!!!ZLTO Rucphen wenst iedereen fijne warme kerstdagen, en een groeizaam en positief 2017 !!
Deze website zal in het nieuwe jaar vervangen worden door de nieuwe Zlto websites. Bedankt voor je belangstelling.

Oudoe

Nieuwe Website voor ZLTO Rucphen
ZLTO Rucphen en alle andere afdelingen krijgen begin januari een nieuwe website. Met deze website willen we de informatievoorziening aan leden verder verbeteren en uitbreiden. Naast de publiek toegankelijke pagina’s en de afdelingssites kent de nieuwe website ook een ledennet, onder de naam ‘Mijn ZLTO’.
Na de lancering van de nieuwe website ontvang je een mail met jouw persoonlijke inloggegevens die je toegang geven tot ZLTO.nl. Na de eerste keer inloggen kun je aangeven dat je ingelogd wilt blijven. Dan zie je bij het bezoeken van ZLTO.nl steeds jouw persoonlijke pagina. Mocht het wachtwoord onverhoopt toch verloren zijn gegaan, is dit met één druk op de knop weer op te vragen.
Heb je vragen? Bel dan de ZLTO Informatielijn via 073-217 33 33

Bijeenkomst jonge glastuinders op 1 november.
Enkele maanden geleden kwam een aantal jonge bedrijfsopvolgers van glastuinbouwbedrijven in het zuiden van Nederland bij elkaar om te brainstormen over hun toekomst. Een aspect dat direct naar voren kwam was het beeld van de maatschappij over de glastuinbouw. Een beeld dat, helaas, sterk wordt gevormd lees meer...

Uitnodiging ZLTO Festival
Beste Leden,
Graag nodigen we je uit voor het eerste ZLTO Festival. Een ontmoeting voor en door leden van de ZLTO waarbij we samen kijken naar de toekomst van de sector en onze vereniging. Ook gaan we in op de mogelijkheden en kansen voor jou als agrarisch ondernemer. Een bijeenkomst waar je andere leden ontmoet, met bestuurders kan sparren en meer te weten komt over onder andere nieuwe kansen, trends en ontwikkelingen en nieuwe verdienmodellen. Kortom, een bijeenkomst die je niet wilt missen! Lees meer..
Kies hier uit de workshops.....

Vrouwen excursie 20 september..

Dinsdag 20 september vond de jaarlijkse vrouwendag weer plaats. Met zo’n 25 vrouwen van ZLTO Rucphen en Roosendaal bezochten we “De Kruidenaer’ in Etten-leur. Het was een zeer interessante excursie waarbij we rondgeleid werden door de eigenaren Jacqueline en Christ Monden. Een prachtig bedrijf waar teelt plaats vindt van zo’n 30 verschillende soorten kruiden. lees verder...

Klik hier voor de foto's bij Zlto Roosendaal Vrouwenexcursie 2016


Engerlingen bestrijding..

Aan genodigden en geďnteresseerde melkveehouders ZLTO lid

De ZLTO afdelingen Rucphen en Roosendaal nodigen u uit voor een startbijeenkomst om te komen tot een netwerk van melkveehouders in West-Brabant dat in de komende twee jaar aan de gang gaat met de preventie en bestrijding van engerlingen in de bodem.
Doel is om een netwerk te vormen van melkveehouders. Daarbij gaan de deelnemende melkveehouders twee groeiseizoenen verschillende methoden uittesten om problemen met engerlingen en andere in de bodem levende dieren te voorkomen en te beperken. Aanmelden is wenselijk Zie hier de uitnodiging....


Duurzaam ondernemen..
beste leden,

Vele agrarische bedrijven zijn actief in het duurzaam ondernemen. Dit willen wij ook graag uitstralen naar de buitenwereld.
Daarom hebben wij Anton Ros benaderd of we hem aan mochten melden voor de duurzaamheidsprijs voor ondernemers. Dit geheel wordt georganiseerd door de Omgevings dienst West Brabant.
Je kunt op onderstaande link je stem uitbrengen op het bedrijf van Familie Ros en zo met zijn allen laten zien dat ook vele agrarische bedrijven actief zijn in het duurzaam ondernemen.
De site is www.duurzameduimen.nl, daarna ondernemers kiezen/aardbeienbedrijf Ros.
Alvast bedankt, je kan je stem uitbrengen tot 10 oktober.
ZLTO Rucphen

In gesprek met....Lees het volgende interview van de Zlto'ers Peter en Koos Klik hier....Dutch Agri Food Week
Dutch Agri Food Week - 12 t/m 25 oktober 2016
Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding. Bekijk hier het Voorlopige Programma van Dutch Agri Food Week 2016.


Agrarisch Natuurbeheer
Agrarisch streekcollectief aan zet
Vanaf 1 januari 2016 is een nieuw subsidiestelsel voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer in werking getreden. De kern van het nieuwe stelsel is een collectieve streekgerichte benadering om het agrarisch natuur- en landschapsbeheer daar toe te passen waar dit het meest kansrijk is en waar de grootste deelnamebereidheid bij grondeigenaren is.
De overheid maakt geen afspraken meer met individuele grondbezitters, maar met agrarische collectieven. Lees meer..


Gezocht: nieuwe deelnemers! Voor info R. v Koulil, 0641470890, of mail veldcoordinator@anv-baronie-markiezaat.nl

Extra Spuitlicentieverlenging 26 mei!!
Beste leden,
ZLTO Roosendaal organiseert dit jaar een 2e bijeenkomst inzake de spuitlicentieverlenging, De avond is bedoeld alleen voor de ZLTO leden. Deze zal doorgaan op 26 mei in Huis ten Halve, Kruistraat 60 te Roosendaal. Het thema is Goed Gras Beheer. Zie hierover meer....

Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.